Life is a gift, cherish it with a smile – Marktplatz 1, 34560 Fritzlar, Germany – Phone: 0049 15731571439

Wellness is de marketing hit vak het jaar. Gezond-zijn, in balans, emotioneel welzijn… niks geen therapie. Vormgeverschap….! langzaam draalt het besef door, wat topsporters allang weten: de peakstate of performance bepalen je succes, balans, prestatie en dus je levensgeluk.
Dit in mijn ogen dé beslissing waar je voor staat: hoe goed te beslissen…
Je doel halen is alleen de moeite waard als je met plezier kunt genieten van je succes.

Beslissen
Wees de beste in het doen van goede beslissingen.
Neem belangrijke beslissingen alleen als je jezelf goed voelt
De beslissingen die je neemt bepalen je toekomst. Eén beslissing is de basis voor 10.000 anderen. Of het over de liefde gaat of je vakantie bestemming of het soort bedrijf waar je gaat werken….Als je kiest, kies dan goed!

Bijna een onder het tapijt verdwenen vraagstuk: hoe doe ik beslissen en kiezen? Wat overtuigt je dan precies? Waar besteed je aandacht aan? In hoeverre speelt het moment mee? Of het nu om je loopbaan gaat of om je relatie leven, over waar je tijd aan besteedt of geld aan uitgeeft; welke opleiding of carrière je kiest… Kiezen is waar het om draait. Flauw gezegd zijn er twee opties:
1. Jij maakt een beeld over wat je wilt en zorgt dat anderen je ondersteunen daar te komen.
2. Jij maakt geen keus en stapt daarmee in het beeld van de ander (die vaak ook niet echt heel bewust gekozen heeft).
Je zou denken: ik ga plannen en zet precies op mijn menukaart, mijn wensen lijst, wat ik wil. Dan kruipt direct de adder onder het gras vandaan, immers: de kaart is niet het gebied…
Want vergeet je dan niet juist dat waar je even niet aan gedacht hebt… en wordt dan je focus alleen waar je aan gedacht hebt? Uit welke “google” realiteit is je keuze opgebouwd? Of is het juist een fijne compilatie van de wensen je peer-group of verleden? Of juist een subtiele herhaling van je verleden….; immers de meeste mensen herhalen steeds het verleden met een kleine toevoeging…. maar zonder echt te weten wat de rode draad is. Hoe spannend…
Beslis nu echt goede beslissingen te nemen. Nietzsche zei ooit: “Wees meester en vormgever van je eigen leven”. Dat is jóuw thema! Neem de verantwoordelijkheid vooraf goed beeld te maken en leer daardoor intuitïef goed te beslissen.
Het hoe is dan even simpel als tijdrovend, maar schept uiteindelijk: vrijheid en trots.
We kunnen boeken vol schrijven, uiteindelijk gaat het erom dat jij meetbaar hebt wat je wilt en zo kunt groeien.
Er zijn dus een aantal voorwaarden aan het maken van een goede keuze, steeds een beetje paradoxaal wellicht…
Wie wil je zijn? Wat wil je voor een gevoel achterlaten? Wat is het kernwoord? Wat is je “claim to fame”?
Wat is je betekenis voor de anderen? Je partner? Het bedrijf waarin je gaat werken? Hoe herkennen ze dat?…. immers waardering is iets dat je zelf dient te organiseren…. dat begint met bewustzijn over je kwaliteiten en je toegevoegde waarde. Het gaat hier om kleine dingen, vaak domweg gedrag.
Hiermee zitten we direct aan de kern: wees je bewust van hoe je doet wat je doet, hoe je jezelf presenteert.
Wat is de mate van afwisseling die je wilt hebben? Hoeveel onzekerheid kun je aan? Onzekerheid kan financieel van aard zijn of juist gericht op direct ervaren van waardering of juist op onzekerheid op groeimogelijkheden.
Welke zaken, dit is dus het omgekeerde, dienen er zeker te zijn waardoor jij jezelf zeker genoeg voelt? Hier kun je van alles bedenken, echter hoe ben je daarvan echt overtuigd? Waar klik je op aan? Wat geeft je het gevoel van zekerheid –het blijft een mind-set of sterker: mind-game-?

Dan en dat is zo aardig, de zaken die er echt toe doen als je toekomst wilt maken. In je werk of in je relatie of in je geloof (dat laatste kan echt van alles zijn, van spiritualiteit tot het dragen van bepaalde kleding), overal heb je behoefte aan een focus.
Ergo: ontwikkeling is een basis behoefte. Mensen zonder focus verlammen. We willen groeien, nieuwe dingen doen… maak dat concreet.
En wat is dan concreet hetgeen je nalaat? Hoe word je herinnerd? Maak even een reis door de tijd en realiseer je eens wat je achter wilt laten.
Hiermee is de beste beschrijving neergezet, zie jezelf als een regisseur. Deze zit aan de overkant van de bioscoop. Kijkt en let op de emoties van de mensen die uit de film komen: wat voelen zij? Wat zeggen ze? Welke emotionele staat hebben zij?
Dan loopt de regisseur of regisseuze terug naar de toekomst: hoe organiseer ik het zo… , hoe richt ik de film…, de zaal…, de opbouw… zo in dat mensen beleven wat ik wil dat ze beleven….

Als jij bezig bent de ander te verleiden… doe dat je passie. Beslis nu daar aandacht aan te besteden en ervoor te zorgen dat je een weg inslaat die je brengt wat je wilt. Verleid jezelf tot echt gebruiken van je mogelijkheden.