Life is a gift, cherish it with a smile – Marktplatz 1, 34560 Fritzlar, Germany – Phone: 0049 15731571439

eyes1

Het is oranje tijd, althans voor even. Van Gaal doet niet aan geloven maar aan analyse, trainen, discipline en aanpassen aan de omstandigheden.

Geloof en hoop zijn zaken waar je niet veel verder meekomt, tenminste als dat het uitgangspunt is. Het zelfde geldt voor zeker weten. Inzet en passie zorgen voor resultaten en daarmee groeit geloof in eigen kunnen. Dat is net iets anders

Daags eerder zag ik bij Knevel en van der Brink een aantal gasten en de meest zotte aardige gesprekken. Het is een apenkermis met merkwaardig geleuter. Eerlijk heel af en toe kijk ik als de avond zich keert.

Arnold Karkens Man met ruggengraat en een ziel, oorlogsverslaggever “Ik hou sowieso niet van oorlog, maar zeker niet van mensen die ongewapende mensen neerschiet. Volkert van der G is een lul, dat zou ik hem ook zeggen en ik zou hem wegpesten”. “Ik heb duizenden moordenaars gesproken” (in oorlogsgebied wel te verstaan!!)

Jan van den Bosch Oudgediende van de EO. En fabelachtig grotesk en oliedom tegen Arnold: ”Ik heb ook 10.000 moordenaars gesproken…” ( in de gevangenis wel te verstaan) Onze Jan gaat door: “Ik weet dat God bestaat”.

Wim Daniëls Woordkunstenaar, kijkt de man schertsend aan, reageert vervolgens: “Als je weet dat God bestaat, dan ben je een ongelovige” Verwijzend naar Hebreeën 11:1 ‘Geloof is de vaste overtuiging van de dingen die men hoopt echter niet zeker weet”. Jan kijkt weer oliedom en zelfgenoegzaam de ether in en repeteert: “Ik weet het”. Hetwelk ook weer iets grappigs heeft, echter wat draagt het bij? Meningen verhaal? Volg mij want ik weet het?

Als iemand een bewering doet die gebaseerd is op geloof alleen en de suggestie geeft dat ‘zeker te weten’ . Kijk dan naar het gedrag. Is het alleen overtuigd zijn zonder acties, dan is het onzin. De moeite die iemand doet en in acties, dat geldt. Acties gaan niet samen met vragen:” Wat kan ik voor je doen?; Wat dien ik te doen?

Het is zoeken naar de mogelijkheden en volharding. Prachtig neergelegd ook in de film: The Deer Hunter

Make sure you are just to good to be true