Life is a gift, cherish it with a smile – Marktplatz 1, 34560 Fritzlar, Germany – Phone: 0049 15731571439

an inconvenient truth

 Al Gore, twijfelachtige SLC of geloofde de man het echt?

We weten het: gebruik je hersenen om in kaart te brengen welke elementen een rol spelen om je eigen impact of die van je benadering optimaal te laten zijn. Ziet nu toch wederom gaat het om het in kaart brengen van data en deze op een effectieve manier toepassen. In kaart brengen is dan 1 ding, op een vernuftige manier deze inzetten een tweede.

 Een pracht onderwerp is dat van de SLC. Tijdens mijn masterclasses laat we uitvoerig zien wat dat met -hypnose/ trance/marketing/verleiding enz -van doen heeft. Hier een beeld van het fenomeen.

Ter introductie een aardig filmpje van Derren Brown:

Wat is het?

Het moedwillig gedrag beïnvloeden en ‘framen’ van input op een onbewust niveau. Een in die zin verborgen boodschap. Het kan ook het moedwillig inrichten van de omgevingsfactoren zijn. Daadwerkelijk afbakken van brood (geur) binnen Supermarkten en de manden van riet (visueel), geven stimuli af waardoor het koop gedrag wordt beïnvloed. Zo geldt het ook de inrichting van de supermarkten.

Ook het nieuwe kostuum van Diederik Samson en de pakken van Pim Fortuin, bleken nogal wat impact te hebben.

De suggestie als routeplanner/impressario voor je inhoud.

Historie en de markt

Het begrip komt uit de wereld van marketing en gedrags- (keuze) beïnvloeding. Boeiend is de zogenoemde ‘grondlegger’ van het begrip James McDonald Vicary (SL advertising), hij bleek (beroemd zijn de Cola en Popcorn voorbeelden) veel data verzonnen te hebben. Derren Brown wordt wel gezien als een goede vertaler van het fenomeen.

Marketing en integriteit lijken niet voor iedereen samen te gaan. Dus wil het –onterecht- nog wel eens stuiten op weerstand. Ik zal in het seminar helder maken dat u allen dagelijks doende bent met SLC. Sterker nog, iedereen doet het maar niet altijd effectief.

Marlies Dekkers laatst: ”Steeds als ik in de media mijn verhaal moet vertellen, vergiftig ik mezelf een beetje… maar ik heb het geld niet voor enorme marketing campagnes”. Al Gore  (sic) had dat geld wel…

Het is geen magie, echter het is wel magisch als je het ziet werken. Soms ook met tragische gevolgen, naarmate de groep groter wordt, -waar jij geen deel van bent- die een stramien blijkt te gaan volgen, kraakt het idee van ‘zelfstandig kiezen’ nog wel eens. Ook de merkwaardigheid –of zo u wilt logica- zullen we belichten.

Het resultaat is immer weerstand doorbreken

En dus je methode, gedachte, idee, aanpak enz onder de aandacht brengen. Het op de agenda van anderen krijgen; het liefst op gedragsniveau. “Je kunt nog zoveel leugens verkopen, een deel ervan wordt waarheid”, zei Goebbels en Schopenhauer zei: “De waarheid (sic) is de meest inefficiënte vorm van kennis, daar zit niemand op te wachten”. Beide lichtelijk geobsedeerde persoontjes, echter wel met een bizarre invloed.

Die invloed kan meest hachelijk, Goebbels achtig, zijn. Maar welk geloof systeem eigenlijk niet? Ik ben afgestudeerd op de geschiedenis van de psychiatrie. Een prachtige set geloof cirkels met een heerlijkheid aan de meest bizarre ‘behandelmethoden’. Wat is wijsheid in deze? En hoe kun jij dat beïnvloeden?

 Regie

Graag wijs ik dan naar de effectiviteit van de entertainment industrie (verkoopt dromen en verstrooiing) zo succesvol gebruik maakt van een en ander. Zoals zoveel uiteindelijk gaat het om de regie en de productie. Dat zijn geen statische gegevens, echter je kunt het wel tot een concept maken. Wil je erkenning hebben dan moet je een goede acteur zijn en het spel tot in de puntjes beheersen.

Let weer op: het gaat om data, om ingrediënten, aanleiding, middelen, presentatie en context. Die perfectie, life acting role playing en method acting, zullen onderdeel zijn van het bewustwordingsproces rond professioneel verleiden.