Life is a gift, cherish it with a smile – Marktplatz 1, 34560 Fritzlar, Germany – Phone: 0049 15731571439

Jorien+ter+Mors

Je bent altijd in trance. Wel zo handig om te kiezen welke het is en er sturing aan te geven.

De Olympische spelen zijn wel het decor waar beheersen van je vermogens, goed omgaan met de omstandigheden en controle over je self talk, je succes bepalen. Kort en goed: je zult moeten trainen om succesvol te zijn.

10.000 uur trainen, wordt wel eens gezegd. Dan zijn de oefeningen ‘geïnternaliseerd’ ofwel je hele lichaam heeft een bundel spier- en andere herinneringen opgebouwd. Bewegingen zitten geheel in je systeem. Als je dan echt moet presteren dan zijn de  vereisten:

  •  Een scherp gevisualiseerd (zie Epke Zonderland) eindresultaat en elk onderdeel van je uitvoering
  • Op het moment zelf: congruentie… je attentie –waar je focus ligt- en intentie –wat je wilt bereiken- zijn volstrekt 1
  • Je niet ‘denkt’ maar doet; ofwel je denken staat als het ware uit waar het de activiteiten buiten de activiteit betreft.

De pracht van de Olympische spelen is wel het meedoen. De sporter wint voor en van zichzelf. Bij de olympische sporters telt alles mee. 100 % voor ‘input’ en ‘middelen’ en ‘output’. Een onvolledige opsomming:

  • Voeding; trainingsopbouw; lichaamsgewicht; vetgehalte; spierspanning; materiaal; kleding; uitstraling; communicatie onderling en met de pers; concentratie; focus; realistische verwachtingen; assessment; reclame en presentatie; prestatie indicatoren; waardering; een peergroup; modelleren; het sociale leven; kleding; financiën; strategie en techniek;  de relatie met het publiek; biofeedback; trainingsschema; planning; rust en natuurlijk de goede voorwaardescheppende omgeving.

 Hypnose en KNOWLESS

Uiteindelijk echter… als het erop aankomt of ‘het er uitkomt’ … dat moment wordt bepaald door je vermogen ECHT op HET moment te presteren.

Hypnose is technisch gesproken de staat van trance waarin je focus is op 1 ding met uitsluiting van andere zaken.

De sporter is in trance. Volstrekte overgave aan het moment is alles bepalend.

Jorien ter Mors was geheel vrij van druk, relatief, want haar focus was immers op het shorttrack toernooi geweest.

Naast alle voorwaarden en trainingen bleek de ‘vrijheid’ de bron voor succes. De ‘vrijheid’, – de favoriet was immer Irene Wüst- , had zeker ook van doen met de interne monoloog/dialoog. Wüst: “Ik was zo gretig, wilde zo graag dat ik te veel bezig was met mezelf; het kwam niet vanzelf”

 Trance is te leren en kan buitengewoon veel genoegen geven.

Naast het sporten is er het dagelijkse leven. Daarin is het toch wel zo fijn als je bent waar je bent, met al je zintuigen en overgave, op moment dat je er bent.

Wij leven voortdurend tussen mengeling van

  • toekomst
  • verleden
  • en in het NU zijn

als je liefhebt, studeert, werkt, eet, in de natuur loopt enzovoorts enzovoorts.

Die strijd vindt meest in je bovenkamer plaats. Word je geleefd door wat je tegen jezelf zegt? Door wat anderen zeggen of gezegd hebben? Door wat je net meegemaakt hebt (Bell Berghuis)? Door je verwachtingen?

Hoe ook controleer het.

Van Mindfullness tot meditatie…alles middelen om echt in overgave in het moment te zijn. Echter kennis van- en vaardigheden in Hypnose en trance, geven je, -naast training-, meer…

Het controleren van je emotionele staat om optimaal te presteren en te genieten in het moment.

Er is een Masterclass waar je echt aan deelnemen moet:

http://eepurl.com/NklVL. Dat kan eind Maart al, voor als je meer nieuwe NU’s aan je leven wilt toevoegen.

 

Een aantal stukken uit de verslaggeving: 

eten phelps 

De BBC volgde eens de eetgewoonten van de meest succesvolle olympiër aller tijden: zwemlegende Michael Phelps. ??Dankzij onder meer chocoladepannenkoeken, een pizza, een stuk of vijf eieren en nog veel meer kwam Phelps tot 10.000 calorieën, dat is voldoende om vijf mannen met gemiddeld energiebehoefte te onderhouden. Reden voor Canadees Denny Morrison, de man van het zilver op de 1000 meter en het brons op de 1500 meter, dit ook te proberen.

(volkskrant)

koen verweij

18.39 uur – Moeizame lach bij Verweij

Zou hij kunnen lachen op het podium? Gisteravond gaf schaatser Koen Verweij, de man die een grondige hekel heeft aan verlies, nog aan dat hij dit niet wist. Zijn zilveren plak op de 1500 meter was immers een grote deceptie. En dan verloor hij ook nog eens op 3 duizendste van de Pool Brodka. ??Zojuist zijn de schaatsers gehuldigd op Medal Plaza. Een grote lach, waar de man met de brede kaak normaliter probleemloos toe in staat is, werd het niet, maar de mondhoeken van Verweij gingen tóch een milimeter omhoog. (Volkskrant)

zo 16 feb 2014, 16:43

Ter Mors in tranen om vader

Van onze Telesportredactie

Jorien ter Mors barstte na het behalen van haar sensationele gouden medaille op de 1500 meter in tranen uit tijdens een korte, emotionele reactie voor de camera van de NOS.

 Ter Mors verloor afgelopen mei haar ernstig zieke vader Henk. “Alles wat ik heb meegemaakt het afgelopen jaar… Mooie dingen, maar ik heb ook mijn vader verloren. Dit is gewoon geweldig”, zei de schaatsster in tranen, denkend aan de man die haar de passie voor het schaatsen meegaf. “Ik heb er geen woorden voor. Bizar om hier op de baan waar je het niet verwacht olympisch kampioene te worden.”

Nadat haar vader was overleden, slaagde ze er lange tijd niet in haar gedachten opzij te zetten en zich volledig op het schaatsen te focussen. “Ze was wel aanwezig, maar eigenlijk was ze er niet”, beschreef bondscoach Jeroen Otter eerder dit seizoen hoe het er in de zomermaanden aan toeging.

Ter Mors wist tot nu toe geen medaille te veroveren bij het shorttrack. Na het behalen van het goud werd Ter Mors gefeliciteerd door de winnares van het zilver, de topfavoriete Ireen Wüst. (Telegraaf)