Life is a gift, cherish it with a smile – Marktplatz 1, 34560 Fritzlar, Germany – Phone: 0049 15731571439

Moest vandaag aan Melanie denken. Hoorde haar stem, het is lente per slot van rekening. Een nieuwe lente een nieuw geluid. Schoonheid is overal, als je het wilt waarnemen

 Picture beauty

Ik loop door den Haag. Zon en schaduw spelen met de gebouwen, het gras, de mensen….. Van mooie vrouwen met hoofddoekjes, naar de grappige pakken politici, de wachtende hoveniers, de –wij lunchen in het veld mensen- en mijn hond Charlie natuurlijk. Een geweldige verscheidenheid. Zalig en ontroerend.

Zo haaks op wat de media soms tevoorschijn toveren in extrapoleren van narigheid.

We weten, in 1968 nog de doorbraak van rassenscheiding in de USA; apartheid (1948-1990) was ook nog zo’n ding. De suffragettes hebben hun werk gedaan, inmiddels weet de wereld dat vrouwen op alle vlakken Zijn. Talloze voorbeelden van merkwaardige ‘ik en de ander’ gevechten; groeistuipen naar oefeningen in waardigheid. Het lijkt soms alles eeuwen geleden.

 Als we het klein houden van mens tot mens, als kinderen op een schoolplein. Ach hoe warm en zalig, soms pijnlijk maar leven.

 Toch ook en hoe kort is het nog maar geleden: Guess who is coming to diner.

 

 Alles is de perceptie. De ogen waarmee je kijkt.

Heel soms zijn er nog rare vogels. Laatst hoorde ik een verhaal over tandartsen familie in zeeland. Een wat aan lagerwal geraakte voormalig tandarts in te klein dorp. Geheel aan de alcohol, aan alle kanten gespeend van enig vormelijkheid.

Hij zou wel even bepalen wie zijn dochter (30 academisch) moest huwen. Een scene precies uit bovengenoemde film maar dan in deze tijd. Dorp en kerk werden gemobiliseerd om van de jonge vrouw een meelopertje te maken. Jaren lang bleken de mensen bezig te zijn geweest, hun ‘perceptie’ op te leggen.

 Guess who is coming to diner en de zeeuwse kwaadaardigheid, behoren grootdeels tot het verleden.

 Het zijn stuiptrekking van een generatie die de mutatie gemist heeft;  laatste pogingen om de wereld ‘te organiseren’ naar wil van het eigen ego of meelopen met zulk een figuur. Move!

 Use your brains for a change: wat werkt, hoe kan we er wat mee. Op vele vlakken was het: jij bent anders. Nu is dat we vullen het anders in maar delen graag.

 Elk segment, elk klein element, ieder detail ervaren, waarnemen en dan er wellicht iets mee doen. Waar-nemen is al de zegening.

 Natuurlijk zeg we vaak: seeing with new eyes: vuja de, naar wat je nog niet gezien hebt en dat er wel is.

Echter het is heel simpel: kijk met liefde en wees de zon. Kijk met loving eyes en deel dat. Buiten alle werk en andere perikelingen om

Het zou ook Happy kunnen zijn

http://www.youtube.com/watch?v=y6Sxv-sUYtM&feature=kp

of Louis Armstrong

who cares

 Voor je ook maar 1 enkele gedachte hebt die negatief lijkt te zijn

             Druk je zelf 50 keer op

Zing 1 van de nummers mee: hard

Beweeg: dans, spring, sta op je tenen

Hoe ook: MOVE

Want het is echt

                           Matter over mind

 

Als je lichaam in vorm is

Dan

Is IT there en so ARE you

‘It does not matter what is on your mind’

 Ben je weer fris… dan weer naar content kijken.

 

 

MOVE