Life is a gift, cherish it with a smile – Marktplatz 1, 34560 Fritzlar, Germany – Phone: 0049 15731571439

Onzekerheid is je kracht


We zijn mensen, bovenal mensen. Eenmaal iemand echt in je hart gesloten dan is die er voor altijd. Zo gaat het ook met momenten. Er komen er oneindig veel meer, mensen en momenten. Bekend en toch nieuw …

Met mn dochter (10) ga ik naar Beyonce. Logisch kijk ik dan naar de documentaire: life is but a dream. Hoe prikkelend een aantal zaken in het leven van Beyonce. Ik weet t blijft R&B…dus zoetsappig….edoch…

Beyonce zegt op moment dat zij zwanger is: ”Ik hoorde het hartje kloppen.. en dacht …er zit leven in mij”
Daar voeg ik aan toe, dat hartje is ook het hartje van jezelf. Alle oerknallen en alle Engel en Aap verhalen ten spijt… het leven blijft een wonder.

Je vermogen om ieder moment nieuw te ervaren, met de kunst van ervaren die je aandachtig eigen gemaakt hebt, dat zorgt voor de tinteling. Liefde is het centrale woord. Voor wat je doet en voor met wie je bent.

Natuurlijk, je kunt het wel eens even een jaartje kwijt zijn. Je verwachtingen en je vermogens om wel hetgeen te doen en te geven, die kunnen dan wel eens staken. Vertrouwen is dan het woord. Geloof is daar het goede woord. Trust en volharding.

Tegen mijn geliefde zei ik ooit:
‘Je bent aan niemand verantwoording verschuldigd, dan aan jezelf’.

Beyonce zegt, terwijl zij keer op keer het belang van haar ‘(ge)liefde’ benadrukt, dat je compromisloos moet zijn waar het over je passie gaat. Een artiest zijn daarin. Jij bent de reden.

‘Alles in dit leven heeft een reden. Als je echt goed op de kleine aanwijzingen let, dan zie je wat de volgende stap is. Het is een puzzel, jij dient de stukjes in elkaar te passen. Belangrijk is trouw aan wie je echt lief hebt; aan de droom die je hebt; aan je talenten’. Je bent de artiest van je leven, zorg dat je de juiste reden hebt. Wees daarom compromisloos waar het om je kwaliteiten en passie gaat’.
Die laatste zin had ze dus van Jay Z, haar man. De producer zal we maar zeggen.

Die zin deed me aan mijn eigen zin denken. ‘Je bent aan niemand verantwoording verschuldigd, dan aan jezelf’.
Aan wat jij gelooft, kunt en ervaart.

‘In een ieder brandt een licht. Soms deel je die en dan schijnt het licht ten volle. Je kunt dat laten groeien’. Beyonce, verder: ‘Zovele mensen hebben een mening en vinden dat zij iets over je kunnen en mogen zeggen. Het koste me moeite om daar echt afscheid van te nemen. Jay Z heeft me daar de weg in gewezen’.

Verder zij ze: ‘We zijn mensen, met angsten, gevoelens, twijfels, onzekerheden. Mijn strijd is het om nederig en dankbaar te blijven, er voor mensen te zijn en die te dienen. Hoopvol te blijven, het kind te zijn en mens te blijven’.

Er zijn mensen met een mening over Beyonce. Haar doel is het om mensen een geweldige avond in hun leven te geven. Door haar talenten in het licht te zetten, de weg te volgen, hard te werken met de juiste mensen is ze gekomen waar ze is.
Zoveel publiek als zij, dat is ons wellicht met onze talenten niet gegund of wil je geheel niet. Wel is het de droom van een meisje die tot vrouw en moeder werd.

Zorg dat je de juiste reden hebt. Als je kijkt zie dan liefde. Wees nederig en volhardend. En laat de meningen van mensen die slechts woorden uiten zonder de diepe binding van liefde.

Wees producer van je eigen leven. Toeval kun je organiseren.

Wat dan te doen om de onzekerheid te genieten?
• Natuurlijk beseffen dat het een pad is dat je gaat en dat het punt van aankomst is: je streven
• Leef je talenten en je dromen
• Doe dat met de juiste mensen
• Controleer je emotionele staat
• Zoek de goede strategie
• Werk er hard aan en met discipline
• Weet dat er steeds nieuwe middelen zijn in nieuwe moment

Boven alles: je passie is niet werk maar je passie. Een baan kan dat niet zijn. Een rol wel.