Life is a gift, cherish it with a smile – Marktplatz 1, 34560 Fritzlar, Germany – Phone: 0049 15731571439

Clarence Seedorf ofwel met goede bedoelingen alleen kom je er niet.
Met Kant: ‘Science is organised knowlegde wisdom is an organized live’

Met goede bedoelingen alleen kom je er niet.
In het leven van een topsporter tellen de details. Falen is het gevolg van een kleine beslissing. Een inschatting, een planning, een actie.Van Basten ooit halverwege de helft bij Groningen, een tackle, nutteloos en onzinnig… enkel probleem was daar. Penalty’s dat is ingewikkeld… Robben deze week, Van Basten tegen Denemarken. Doping bij Wielrenners. De verkeerde bocht van Sven Kramer. Het mysterie rond Ayrton Senna.

Toen Clarence nog pas 19 was hij aanwezig op een KNVB jeugdkamp. Ik was een van de vrijwilligers. Zag hem, sprak met zijn vader. Geboeid, trost en open als een kind, was ik.
Hij heeft meer successen behaald dan de meeste mensen in zijn veld. Hij werkt met bio feedback, kent het verschil tussen ‘risk’ en ‘risky’. Gaat uitstekend met zijn lichaam om, weet wat hij eet en drinkt. Naast zijn voetbal carrière doet hij zeer veel goede dingen voor anderen, ‘geeft terug en deelt’.

Hij houdt alles in eigen hand. ‘Ik ben verantwoordelijk voor mijn resultaten. Als ik geld wil managen op de beste manier dan moet ik meer knowhow hebben’. Daarom heeft hij ook een MBA studie gedaan.

‘Mijn intenties zijn altijd goed geweest, vanuit die intentie heb ik ook fouten gemaakt. Die had ik ook nodig voor mijn groei. Door kritisch op mezelf te zijn ben ik verder gekomen’

“Je moet je levensdroom nooit opgeven. Ga niet voor het snelle geld. Ga ervoor en blijf je best doen. Je kunt en moet het zelf doen. Heb vooral plezier in wat je doet en doe het samen’.

Zakelijkheid:
Er is de noodzaak om vanuit een proces te denken en te doen, je vermogens te gebruiken. Het organiseren van wat je doet geeft, dat geldt je denken, je leven, je liefde, je tijd en je carrière. Dat geeft vrijheid en de mogelijk het beste uit jezelf en het leven te halen. En betekenisvol te delen. Dat is meer dan alleen ‘je werk doen en geld opstrijken’.

Mijn leven wordt gekenmerkt door de wil tot geven en delen. Dat heb ik vaak gedaan zonder acht te slaan op wat de opbrengst was. Het gaf wel de bevrediging op gevoels- en intellectueel niveau…, maar zorgde ook voor teleurstellingen en financiële debacles. Deels is dat: ‘Weet aan wie je geeft en met wie je deelt’. Een ander deel is uitstekend plannen en weten hoe je beslissingen neemt. Geloof alleen is niet genoeg. De teleurstellingen hebben me wijzer gemaakt. Zo ook in mijn werk, de producten die ik aanbied, de seminars en de coaching hebben nog immer mijn droom om een goede bijdrage te leveren als uitgangspunt. Wel staat het organiseren nu wel daar direct naast.

Seedorfs leven kenmerkt zich door resultaten, bezieling, filantropie en vooral goed nadenken hoe hij met zijn lichaam, kunde en bezieling omgaat. Weten wat hij te leren heeft en introspectie.

Seedorf op de vraag: “Ben je filantroop en zakenman of zakenman en filantroop?”
‘Je moet het zakelijk goed in orde hebben, dat is de basis voor alles’. ‘De kampioenen in het leven, dat zijn de mensen die het hebben gemaakt. Weg blijven van drugs, misdaan, overmatig alcohol gebruik en een fijn leven leiden’.

‘De mensen die het verschil kunnen maken moeten oppassen voor het ego probleem’, aldus Clarence Seedorf

Anton Corbijn zegt daarover: ‘Wat je aan waardering/waardigheid wint, verlies je aan zeggingskracht’.
Bekendheid maakt de inhoud van wat je doet minder waard. Jij komt in de spotlights te staan, waar jij eigenlijk wilt dat je producten en maaksel gewaardeerd worden.

Nu ik toch voor tv zat te schrijven met apple op schoot, hoorde ik Robert Smith van The Cure:
‘Je vecht of om je leven hetzelfde te houden of je vecht om alles uit het leven te halen wat erin zit’

Het eerste gaat vooral over jou en wat je ‘verdient’. Het tweede is een ode aan het leven, vriendschap en delen.

Wees er voor jezelf, organiseer wat je doet, waarneemt en na wilt laten. En zorg dat de mensen, met wie je deelt… aan wie je geeft gevers zijn met integriteit, wilskracht en introspectie als Clarence Seedorf

Deel je kwaliteiten met integriteit, durf te falen en weet te leren. Geef terug aan de wereld door het beste uit jezelf te halen en dat te delen!

Bron:
Raymans Helden