Life is a gift, cherish it with a smile – Marktplatz 1, 34560 Fritzlar, Germany – Phone: 0049 15731571439


“If you have no more happiness to give: Give me your pain.”
? Lou Andreas-Salomé

Wie wil je zijn? Wie ben jij? Laat wat je deelt spreken.

Impact is een gevleugeld woord in deze tijd. Als mens en als consultant kom ik geweldige mensen tegen. Die hebben een enorme impact op mijn leven en zij op het mijne.
Opvallend zijn de vaak irrationele angsten van mensen. Van hun ouders, de buren, de collega’s, de media. Niet wat ZIJ ervaren, niet het NU, maar gedachten over imaginaire anderen… vage moralisaties.

Of erger nog: pressie van uit hun ‘oude peer group’ die koste wat het kost willen dat de ander ‘hun spoor volgt’. Bijna religieus, -zonder een Godsdienst en veel beklemmender- maant een familie een mens ‘tot hun overtuiging’. Oorspronkelijke authentieke zielen worden vernietigd.

Kleinburgelijkheid en eigenwaan lijken te verzuipen in een arrogantie die gekoppeld is aan schijn zekerheden.
Vergelijkend leven is een eigenheid aan vele van ons. We hebben klaarblijkelijk referenties nodig, piketpaaltjes om te bewegen.

Leven is bewegen. Dus loop dan door.

De piketpaaltjes zijn nimmer plekken van aankomst, hoewel sommige mensen steeds manmoedig pogen hun campingplaats die zij leven noemen –opgeslagen rond 1 van de piketpaaltjes- tot andermans leven te maken.

Geld, regelmaat, herhaling, imploderen, afwijzen, conservatisme… kunnen iemands werkelijkheid zijn… een generatie ding zo lijkt t van vele (niet alle!!) 60 jarige die ‘geloven’ dat financiële welvaart, quasi zekerheid en BBQ partijen, zuipen en dikdoen, leven is.

Hoe delen een onderwerp dat voor menigeen bijna een pragmatische zinspeling is geworden in het ‘maatschappelijk-ik-hoor-bij-deze-groep’ spel? De terreur van sociale conditionering, die niets maar dan ook niet met sociaal gedrag te maken heeft, het hoofd te bieden?

Luister: leef, doe en verdiep. Laat deze zielen. Beweeg mee met wat je nu ervaart. Leef je leven. Observeer wat je nalaat en doet. Beweeg en schep. Blijf bij je zelf. Laat het vergelijken en toon warmte door te willen dienen.

De mythe van het leven, het vermogen te beseffen hoe fragiel alles is…Hoe het wonder te delen en te doen…?
Uiteraard geen sinecure en lastig om echt aan te duiden. Kopiëren is een kunst en geen eis. Tweak, lifehack en weet wat The Flip (Peter Hinssen) is.

Een engel is iemand die zegt: deze golflengte is geweldig en daar wil ik naar leven. Een held is wie het deelt. Een mens is wie de tijd neemt om er vorm aan te geven.

Mart Smeets, fan of niet van de man:’Dat je liegt maakt dat is kwalijk, dat je het niet toegeeft en vergeving vraagt onvoorstelbaar’. De bespreking bij de EO!!!

Het is een oude generatie. Niemand heeft iets met jou leven te maken. Schep en beweeg, wees de zon en ontdek door je vermogens te delen in plaats van sociaal wenselijk te herhalen.

Impact is het Licht zijn. Licht zijn of wel in ‘delight’ of ‘the light’, hebben alles van doen met bezieling en het vooral delen.

Niet jou ervaring. Niet jou uitleg: wat er is genieten en delen in een vorm waar je samen gelukkig van wordt in wat de wereld en de middelen nu bieden.

En weet je, soms gaat dat niet over rozen. Dan is Lou Andreas er weer.

Met Stephen Hawking:
The Greatest enemy of knowledge is not ignorance, it is the illusion of knowledge

Ad Teuling zei me:”Narigheid, ach daar wil men niet langer dan 10 minuten naar luisteren, succes en passie kun je oneindig delen’. Een wijs woord…

Zelf gebruik ik het beeld van mijn kindje. Bij alles wat je brengt en geeft dienen haar ogen te twinkelen en zij kijkt vol passie naar wat je brengt. Zij gaat er in op.

Dat is de maatstaf

De grootste oefening is dus de passie zo te delen dat de ander geluk uitstraalt. Licht als het ware.
Ontdekken, dansen en bewegen in gelijke ritme. Met je product, je liefde, je gedachten en je bezieling.

Impact is liefdevol willen delen en zijn, de tijd nemen. Je zintuigen en intuïtie kleur geven. Hulde aan de esthetiek, vorm en waardigheid.