Life is a gift, cherish it with a smile – Marktplatz 1, 34560 Fritzlar, Germany – Phone: 0049 15731571439

In feite mag je over verleiding niet praten, maar moet je het doen. Althans dat zou je zeggen. Nu laat ik je zeggen: echte verleiding vereist regie, goede regie. Laat die wel voortkomen uit je bezieling voor de kunst en je wilt te delen.

Het vraagt wel een aantal zaken. Oefening, passie en discipline…. dn de opvoering.. het publiek…de reactie… gevoel voor verhoudingen…bovenal sensorische bewustzijn en sensitiviteit.
‘You cannot buy style, that is something you have’ , zegt men wel… Nu de prediking is voor de oefening en aandacht.

Met m’n dochter ga ik zo veel als mogelijk naar opvoeringen of het theater of muziek is; we zijn vaak bezig met wat er waar te nemen valt. Het leven is een spel van de zintuigen en er iets mee doen. Dat is de elegantie, dat wil ik haar laten bewust worden en ontdekken… speels dan wel…

Respectvol met je omgeving en vermogens omgaan. De interactie die altijd samenkomt in een creatie en performance. Aandacht daarvoor hebben, die aandacht laten groeien in de interactie schept schoonheid. Het vraagt om regie en heel goed omgaan met de producten en de omgeving. Het vormgeven van resultaat.

Dat is iets anders dan je aan laten leuteren dat je niet met respect behandeld zou worden. Zo vaak leidend in veel ‘zakelijke’ en ‘privé’ aangelegenheden.
Dat dogma (het al dan niet met respect behandeld te worden) is in zichzelf alleen al gespeend van elke vorm van respect, -immers men stampt je vol met een moraal en een invalshoek -, en levensvreugd. Dat dogma is zo eigen aan de ‘De Avonden’ (Reve) generatie die moedwillig hun kleinburgerlijkheid in een kind willen proppen, daarmee de oorspronkelijke ziel van een mens naar zijn of haar malle moer helpend.
Red jezelf uit die klauwen.

Echte toewijding vraagt om offers. Maar offeren bestaat niet in deze. De geluksbeleving bestaat eruit dat je weer en weer het geheel van de beweging en het product wilt vervolmaken. Het voorbeeld ligt wat mij aan gaat in Cirque du Soleil. Door de intrinsieke wens te willen perfectioneren om ten dienste te mogen delen.

Andere voorbeelden liggen in dingen waar ik een onophoudelijke passie voor heb, koken, kleding, muziek, schrijven, ambachten, fotografie en nog veel meer dat met aandacht, vormgeving, creatie en presentatie van doen heeft.
Koken blinkt uit omdat daar echt alles samenvalt… alle zintuigen…mits de locatie meegenomen wordt. Alles producten merk ik steeds meer waarin een concreet tastbaar eindproduct is. Niks speculatie maar beleving. Je kunt daar zo veel van leren. De ‘Reve’ mensen zullen zich wel weer beroepen om hun ‘moraal’; ‘shuff it up your…’ zou ik zeggen.

Toch hier weer even een lofzang op de optredens van Cirque du Soleil. Nu #Corteo. Had het al gezegd: alles valt samen. De perfecte verleiding. En aan het einde gaat een ieder die meegewerkt heeft over het toneel.

Een feeërieke sfeer. Opgetild word je in de verbeelding, meegenomen in een waar zinnenspel. Perfecte bewegingen, choreografie, kleding, mimiek, taakgebruik. De kleinste ingrediënten die tellen kijk toch even mee en luister ook. De ultieme vormgeving ten dienste van de creatie.
De perfectionering van individuele kwaliteiten, creativiteit en samenwerking… alles uitmondende in dankbaarheid.
Ga en kijk, luister, laat je vervoeren en ontroeren door je zintuigen.
• De stemmen en de intonatie van de acteurs
• De meest elegante of juist opzettelijk sullige bewegingen van de mensen
• De beheersing van de kunst van het weglaten en zichtbaar maken.
• Het uiterst moedwillig gebruiken van de ruimte
• De schitterende kleuren en stoffen van de kleding
• De lichtshow die tintelend met vitrage en schilderingen
• Een hele lijst kan we maken, een leerschool voor een ieder die een feest wil maken.
• Lees de veelgestelde vragen : http://bit.ly/HInzVD

Het leven als theater. Dat kan ook zijn, zeer fraai en wat ernstiger, “Leven of theater’ van Charlotte Salomon.

Wij zaten samen, Loulou en ik vooraan. Aan het einde kwamen de artiesten en alle andere mensen 4 maal op. Naar Loulou zwaaide een aantal mensen. Die glundering in de ogen van mijn kindje en van de mensen die zwaaiden. Daar draait alles om.