Life is a gift, cherish it with a smile – Marktplatz 1, 34560 Fritzlar, Germany – Phone: 0049 15731571439

Ik weet zeker dat onzekerheid zalig is.De alomvattende betekenis der dingen ligt in de kleinste ervaring die je beleeft… en de kleur die je daaraan geeft. Ergo aandacht is zaligheid.

‘De kracht van onzekerheid’, tjee ‘Is dit geen paradox?’, vroeg een vriendin.

Zo diep verweven zijn ons doen en laten met de ‘behoefte’ aan zekerheid en herkennen. De merkwaardige behoefte om te labellen, dan weer te ontlabellen. In een universum waar momenteel temet alle communicatie door de lucht heen vliegt en onzichtbaar is (telefoon, tv., internet enz), waar de juiste golflengte heel bepalend is voor ontvangst, waar afstemmen dus het ding is… terwijl we weten: alles is te delen tot we het gaan analyseren… dan delen we alleen de analyse nog.

Daarom is het toch veel aardiger om de beweging heilig te verklaren dan het hebben van een mening?

Al het nieuwe is nieuw en eigenlijk is ieder moment nieuw, daar waar velen onder ons zich zelf geconditioneerd hebben op herkenning, is het nog eens goed dat te herhalen.

De tijd van de-conditionering is aangebroken. Het beter worden in het doen van goed voelen zonder enig aanleiding.

Hoeveel mensen leiden er niet door vrees voor het onzekere, het ‘nieuwe, het andere, het ‘onverwachte’? Terwijl dat nu juist de zegeningen zijn in ons leven en voor echt leven. Natuurlijk kun je zeggen: zorg ervoor dat je zeker genoeg bent om onzeker te zijn…. Echter leren en ontdekken gaan over het nieuwe.

Beleven en waarnemen, dit zijn de dingen waar jij blij van wordt.

Je hersenen uitzetten en echt je zintuigen gebruiken om te beleven. Je lichaam als belangrijkste instrument, indicator om wel kleur te geven aan wat er komen gaat… dit in plaats van verslaafd te zijn aan ‘nare’  herinneringen uit het verleden.

Iedereen schijnt tegenwoordig  te weten hoe het leven gedaan moet worden echter…. Alleen in hun eigen geloof en cirkeltje op hun manier… immers we geloven toch dat wij waarnemen de wereld is.

Kennis is niet meer het ding, want heb je enig idee wat er allemaal te weten valt?

Kennis is wel cool, want er valt veel te onderzoeken en er is veel op te pikken… echter alle kennis heeft beperkte houdbaarheids datum.

Ben je een Aap of een Engel? Is het de natuur of de cultuur die bepaalt wat jij doet en waarneemt? Loop je naar plezier toe of van pijn weg? Is het fight of flight? Is er niet meer dan soort gecultiveerd dualisme?

Welke gewoontes maken je blij en welke brengen niks?

We gaan er eens uitgebreid mee bezig. Hou het in de gaten.

Zorg dat je open staat.