Life is a gift, cherish it with a smile – Marktplatz 1, 34560 Fritzlar, Germany – Phone: 0049 15731571439

loulou op fiets

Het is alles zo eenvoudig. Vermaken van elkaar en dan te delen.

We fietsen over de Veluwe. Hilarisch blij is Loulou, m’n kindje, dat ze op de witte fietsjes mee kan fietsen naar het Kröller-Müller Museum. Net te groot voor een klein fietsje en te klein voor een grote fiets. De heenweg was een en al fiets plezier. Op de terugweg koos ze helder een andere pose, staan achterop. Moi zwoegend met een heerlijk gevoel, de armpjes op de schouders en zingend en bijna dansend achterop de lastdrager staand.

Afgelopen donderdag was ik nog op een trainingsdag bij Rijkswaterstaat, een dag over ons Brein. Zaak is beter te worden in het bewust nieuwe paden aanleggen in onze bovenkamer. Nieuwe gewoontes en daarmee andere invalshoeken, innoverend denken en doen zodat je toegang hebt tot meer keuze mogelijkheden. Daarmee bewust worden van de mogelijkheden die er zijn, de prikkelingen en daardoor enthousiast de energie erin houden.

Dat doe je door bewust je bezig te houden met : Input is output…wat je ergens in stopt is wat je eruit krijgt…

En output is weer input voor jezelf, want je krijg weer terug, zo Aristoteles het zei: ‘elke beslissing is de basis voor de volgende 10.000 beslissingen

De aandacht waarmee je iets doet. Het eten en drinken dat je in je lichaam stopt. Je bewust worden van zogenaamde ‘subliminale waarneming’ (zeg maar de waarnemingen waar we ons niet bewust van zijn maar die wel een enorme invloed hebben). Ergo: gebruik je hersenen om waar te nemen wat er gebeurt. Een gebruikelijk gegeven in de reclame wereld en in marketing, waar het opzettelijk mensen voor een onderwerp, thema of product winnen de normaalste zaak van de wereld is.

Ofwel, alleen de vakantie foto’s verzamelen van leuke momenten en de narigheid eruit laten. Nieuwe gerechten bedenken; eens een andere route (en vervoermiddel) naar huis of werk nemen; een andere haar coupe uitproberen enz.

Loulou is verliefd op de camera en de camera op haar. Zij ‘weet’ wat een mooie foto is en is op effect bejag uit. Poseert en glimt er op los. Ook, daar achter op de fiets, speelt ze plezier en warmte. Vermaakt zij mij en daarmee zichzelf… door –staand achterop- opperste lol te halen uit dat ‘anders-dan-meestal-,moment.

Het is fraai dat we gaan onderzoeken, middels bio-feedback en gebruik van de hersenen niet om in problemen te denken of zwaarmoedig over problemen ‘na-te-denken’, hoe we het elkaar aanraken en vermaken om te delen, te vermaken en genoegen te doen.

Er is een scala aan ‘nieuwe’ inzichten en ervaring. Hoe we bewust onze vermogens inzetten, hoe we reageren op onze omgeving; hoe we de interactie met onszelf en de wereld positiever kunnen doen.

Neem er kennis van. Echter weet ook dat je het, net als Loulou –die het leuk vindt dat ze leuk gevonden wordt en graag vermaakt omdat ze graag vermaakt wordt- dat je het vaker wel doet en nu wellicht nog wat vaker bewust dient te doen.