Life is a gift, cherish it with a smile – Marktplatz 1, 34560 Fritzlar, Germany – Phone: 0049 15731571439

Vrouw Cuba

De kerst gedachte

Vrij van zonde, vrij van je angsten over schuldgevoel, op naar rechtvaardigheid. Dat was de belofte of dan de bedoeling van de komst van het kindeke Jezus. Er is veel gebeurd sedert dien. Zijn de menselijke thema’s verandert? Of zijn velen onder ons nog in de greep van ‘zonde’ of ‘angst’? Hebben we de kracht gevonden om ons leven te beleven en de schone breekbaarheid van het bestaan te beleven en kleur te geven? Of blijft het voor te velen een tocht van weghalen van die negativiteit, bezien van gedrag… in plaats van te genieten van je vermogens?

Nu internet een oneindige winkelstraat lijkt te zijn geworden voor wie iets denkt te bieden te hebben, met links en rechts ‘convincers’ zoals “Kijk zij vinden mij goed dus neem mij’ en (na 4 daagse cursus ‘zoek jezelf’) ‘Ik ben je gids’. Het is de tijd van nieuwe messiassen, mensen die wel (sic) ‘weten’ hoe jij het moet doen. De bevrijders naar de nieuwe geest en naar nieuw leven…. Zijn talrijk. Aan innovatoren geen gebrek.

Laat de grootste innovatie van deze kerst en het komende jaar de AANDACHT zijn voor de bijzonderheid van de wereld om je heen, van het wonder dat je zelf bent. Ontdek de ontdekkingen die er gedaan zijn, aanschouw de kunst die er gemaakt wordt. Beschouw je onbewuste nu eens niet als een vuilnisbelt met allerhande ‘nare’ herinneringen, maar als een vat vol potentieel.

Er zijn plenty pracht initiatieven zoals online als offline van mensen die willen delen en laten zijn en mee beleven. www.Ted.com. http://www.picnicnetwork.org/. http://www.6billionothers.org/ ; http://fora.tv/ ; om er maar een paar te noemen.

Laat deze kerst het begin zijn voor SHARING. Echt delen en zorgen dat je dat doet vanuit wellbeing. En trust als je geen fouten maakt, dan leer je lastig. Leer ervan te genieten en maak van vergeving een daad.

BE YOU