Life is a gift, cherish it with a smile – Marktplatz 1, 34560 Fritzlar, Germany – Phone: 0049 15731571439

Memorabel zijn….

image006-1

Afgelopen zaterdag “Het geheugenhuis” in Pakhuis de Zwijger in Amsterdam. Een aardige website, vaak op TV en een keur aan aardige onderwerpen en sprekers. Het aantal ‘Tags’ dat genoemd werd op de site, de issues die de revue zouden passeren beloofde veel.

Nu weten we er is een schaakspel gaande tussen verwachtingen opbouwen, de belofte die vertaald wordt in marketing achtige highlights en de werkelijkheid zoals die zich dan voordoet.

De verwachtigen waren er wel, de belofte was er. De inhoud was dan heel aardig: ons geheugen en wat we hoe herinneren; de opbouw van geschiedenis;  hoe we ons brein/geheugen kunnen stimuleren en best nog veel meer.

Eerst en vooral zou ik vooral denken: hoe zorg je dat deze bijeenkomst een herinnering waard is. In een tijd waar wij toch echt alle zintuigelijke middelen tot ons beschikking hebben, zou je verwachten dat men speelt met de omgeving en de zintuigen prikkelt.

Niets van dat al, de inhoud was zoals gezegd wellicht best aardig, maar.. maar toch een ietwat quasi geleerd 100% cognitief program met veel saai mannelijke energie en debat achtige situaties waarin waarheden en invalshoeken werden verkondigd. Niets geen zintuigelijke  prikkeling en levensspel. Ernstig en serieus, zou  ik het noemen… en onderwijl denk ik altijd.. we leren en onthouden het beste als we lachen…als we geprikkeld worden…..

Kijk in essentie zijn wij waarnemers, de zintuigen die prikkelen en geprikkeld worden, de hersenen en wat er nog meer blijkt die de wereld voor ons doen en alles ordenen en wij die daar steeds buiten willen breken of juist niet.

Hoe ook, een samenkomst over herinneringen en het geheugen, dient echt bij te blijven. Veel wisselwerking, ontdekking, interactie, veel beelden, doorgaande geuren en geluiden… Een bijeenkomst waar smaak aan zit.

Hoe alles in den hersenen georganiseerd wordt, wie het echt weet mag het zeggen. Wat we ermee kunnen is wel duidelijk: op vermakelijkelijk manier delen en spelen zodat we uitgedaagd worden anders te kijken… te voelen en waar te nemen…

Bij  alles wat je doet: use your senses en prikkel die van anderen

Cor