Life is a gift, cherish it with a smile – Marktplatz 1, 34560 Fritzlar, Germany – Phone: 0049 15731571439

vioolcommunication is respons you get

De kleinste details zijn het, die je motiveren en stimuleren, waardoor je toegang krijgt tot jezelf en de ander. Leren doe je onbewust en dus je aanpassen ook. Inspelen op de ander begint als je waarneemt wat de ander belangrijk vindt en dat ook van jezelf weet. Verslaafd aan gewoontes ben je, sommige goed, andere minder goed.

Wat je doet is voor jou “normaal” en voor vele anderen “ongewoon”. De meeste handelingen doe je onbewust. Je dagelijkse doen en laten wordt sterk bepaald door je waarden en overtuigingen. Jij hebt unieke waarden, “Je bent uniek, net als ieder ander”.

En je emoties daar kun je genoeg aansluiting voor vinden in deze wereld. Ieder in het eigen torentje. Je eigen muziek, kleding, je haar, de manier waarop je loopt, de programma’s waar je naar luistert, de bladen die je leest, de inrichting van je huis, in alles en letterlijk alles kun je een schuilplaats en herkenning vinden. En je kiest wat zacht voelt, er goed uitziet, wat hemels smaakt, waar je lekker naar luistert en vooral (als het over relaties gaat) wat heerlijk ruikt. Je koppelt er waarden aan. Waarden zeggen iets over wat je belangrijk vindt. Zelden ben je daar ten volle bewust van, laat staan de ander. De truc is dat je je bewustzijn nu bewust kunt gaan gebruiken om meer aandacht te krijgen voor wat je onbewust drijft. Je onbewuste tot een open veld maken, waardoor je zeker bent en weet wat een ander prettig vindt. Daarmee maak je de klik met je partner, op korte termijn en op lange termijn. Gewoonweg door er aandacht voor te hebben, zodat je minder voor waar aanneemt en prettig kunt afstemmen.

”Je bent wat je gedaan hebt, wat je doet is wie je gaat worden”, het motto van Cor van Leeuwen, onder meer International Master, trainer NLP en hypnotherapeut.

In speciale samenwerking met OneHello gaat Cor workshops en seminars geven die de kwaliteit van relaties, met jezelf en anderen centraal stellen. De stukjes zijn triggers, speels, warm, intrigerend en uitdagend, om te laten zien dat “gedrag” iets is dat te wijzigen is en leven iets is dat jij kwaliteit kan geven.

Een serie. Over innerlijk en uiterlijk, over balans en het beste uit jezelf halen. Over mars en venus, over verschillen en de schoonheid daarvan. Over de liefde voor de mensen, voor jezelf en de dingen om je heen. “Praat je in algemeenheden, dan begrijpt iedereen je. Word je specifiek dan breekt de klik en verdwijnt de ander vaak in t eigen hoofd”.

Het bewustzijn beperkt onze ervaring. Het bewust denken is een manier om keuzes te benoemen en een focus te bepalen, maar de drijfveren liggen vaak daar onder. Daar ga je zicht op krijgen. Hoe? Luisteren, kijken en vooral ervaren wat de reactie is die je krijgt. Want: communication is the respons you get.
Hoe vaak leef je niet in andermans hoofd? Je gaat naar een feest, tenminste dat wil je. Dan begint de inventarisatie. Het imaginaire publiek, zoals je dat in je bovenkamer voorstelt, gaat aan het werk. Wat doe ik aan? Wat zeg ik? Hoe laat ga ik? Wat kan ik verwachten? En… zal het matchen… Ik ben nooit een hippie geweest, maar viel om van het lachen toen ik merkte hoelang – en met veel gevoel voor understatement – ze bezig waren toilet te maken. Bewust slonzig zijn. Geweldig! Ik dacht: “iedereen wil waardering en aandacht” en waar is het. Vindt uit bij jezelf wat er speelt. Alles waar je over nadenkt kun je in 6 waarden velden vangen:

GELOOF
GEZONDHEID
PERSOONLIJKE ONTWIKKELING
WERK
FAMILIE
RELATIES

Deze dienen vrij van conflicten te zijn. Concentreer je hier op de relaties.
Ga rustig zitten, is sowieso aardig, doe maar net alsof je ontspannen bent… je lichaam en geest weet het verschil niet tussen werkelijkheid en verzinsel… Dus neem je zelf in de maling en voel je goed, of blijf wie je bent en voel je goed. Stel jezelf de vraag: wat maakt me blij in een relatie. Stel die vraag een aantal keren en schrijf de woorden op. Het makkelijkst haal je beelden terug van momenten waar je gelukkig van werd. Wees specifiek en onthoud ze. Kijk dan naar situaties waar je afhaakte en neem dan de tegenovergestelde waarde waar je wél gelukkig van zou worden.
Als je met een ander bent luister dan naar wat voor die ander belangrijk is en speel daar op in, want geef wat je wilt hebben (waardering, aandacht, liefde en de klik) door de ander blij te maken. Luister en kijk naar de reactie en geef de ander wat hem of haar blij maakt. Als iemand met wie je bent blij is, dan ben jij dat vanzelf ook. Luister en deel, stem af en groei in eenvoud door aandacht te hebben en plezier.
En onthoud:
“Niet wat ons overkomt doet ons pijn, maar onze reactie erop” (Steven Covey)

”Je bent wat je gedaan hebt, wat je doet is wie je gaat worden”, het motto van Cor van Leeuwen, onder meer International Master, trainer NLP en hypnotherapeut.